Skriv ut recept Skriv ut recept

Perfekt liten rätt som lunch eller mellanmål. Kan också tas med på promenaden eller på picknicken. Lätt att göra och kan också göras i förväg och sparas i plastfolie.
Detta behöver du till 4 wraps:
till dressingen
2 dl majonnäs
3 vitlöksklyftor, pressade
2 msk pressad citron
1 dl stenbitsrom
1 tsk salt
Till wrapen:
4 stora tortillas (eller mjukt tunnbröd)
8 stora salladsblad
2 kycklingbröst
2 medelstora tomater, hackade och med kärnorna borttagna
2 msk finhackad gräslök
salt och peppar.
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om och stek den på låg värme till dess att den är genomsekt.
Låt kycklingen svalna.
Blanda samman alla delarna i dressingen.
Skär kycklingen i lövtunna skivor.
Lägg upp tortillan/tunnbrödet på arbetsbänken.
Bred på dressing på alla bröden. Strö över gräslöken.  Skär salladen i långa strimlor. Placera ut salladsstrimlorna på dressingen. Lägg på kycklingen och därefter tomathacket. Salta och peppra lite över det hela.
Rulla samman rullarna och slå sedan in dem i lite plastfolie. Öppna sedan bara toppen när du ska äta så kan du hålla på plasten och den rinner inte ut i botten.