Ostfyllda kycklingfiléer
En riktigt trevlig rätt som kan bli en förrätt, mellanrätt eller huvudrätt beroende på portionsstorlek och tillfälle. Det passar alltid lika bra.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst utan skinn
salt och peppar
3 msk olivolja
2 msk smör
4 mogna tomater i tunna skivor
1 liter spenat, som du låtit steka i lite smör så att det krymper samman
1 kryddmått muskot
8 tjocka skivor cheddar ost
2 msk färsk oregano
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Torka kycklingen noga. Salta och peppra runt om. Stek spenaten i lite smör så att den mjuknar och krymper. Krydda med muskot och salt och peppar.
Skär ett snitt i kycklingen så att den håller ihop på ena sidan. Krydda tomatskivorna med salt, peppar och oregano. Lägg tomatskivor först i snittet i kycklingen, därefter spenaten och sist osten.
Pressa in så att osten inte hänger utanför.
Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna.
Stek den på hög värme på båda sidorna så att den får färg.
Stoppa därefter in kycklingen i ugnen och låt baka i 20 minuter.
Servera med en tomatsås och lite gott ris.