Skriv ut recept Skriv ut recept

Ostfyllda kycklingfiléer

En riktigt trevlig rätt som kan bli en förrätt, mellanrätt eller huvudrätt beroende på portionsstorlek och tillfälle. Det passar alltid lika bra.

Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst utan skinn
salt och peppar
3 msk olivolja
2 msk smör
4 mogna tomater i tunna skivor
1 liter spenat, som du låtit steka i lite smör så att det krymper samman
1 kryddmått muskot
8 tjocka skivor cheddar ost
2 msk färsk oregano

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Torka kycklingen noga. Salta och peppra runt om. Stek spenaten i lite smör så att den mjuknar och krymper. Krydda med muskot och salt och peppar.
Skär ett snitt i kycklingen så att den håller ihop på ena sidan. Krydda tomatskivorna med salt, peppar och oregano. Lägg tomatskivor först i snittet i kycklingen, därefter spenaten och sist osten.
Pressa in så att osten inte hänger utanför.
Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna.
Stek den på hög värme på båda sidorna så att den får färg.
Stoppa därefter in kycklingen i ugnen och låt baka i 20 minuter.
Servera med en tomatsås och lite gott ris.