Skriv ut recept Skriv ut recept

Grillad lax med glace

Läcker grillad lax som du glaserar enligt vårt recept. Enkelt och gott inte minst under grillsäsongen.

Detta behöver du till fyra personer:
Fisken:
4 lax filé bitar med skinnet kvar
olivolja till att smörja grillen
salt och svartpeppar efter smak
Glaseringen:
1 matsked lönnsirap
3 matskedar senap med frön i
1 tesked finhackad färsk timjan
1 tesked finhackad färsk salvia
1/2 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar

Så här gör du:
Lägg alla ingredienserna till ”glacen” i en kastrull och koka upp och låt sjuda i fem minuter. Låt den svalna till rumstemperatur:
Salta och peppra laxen laxen runt om.
Gör grillgallret ordentligt rent. Pensla det med olivolja. Hetta upp grillen.
Pensla grillbitarna generöst med glace på ovansidan. Lägg dem på grillen med skinnsidan ner. Har du inget lock på grillen så täck laxbitarna med metallfolie. Låt grilla under folie eller lock i 15 minuter. Pensla laxbitarna med glace innan serveringen. Servera med en sallad eller din favoritpasta.