Skriv ut recept Skriv ut recept

Pilgrimsmusslor med druvor och russin

En läcker och vacker rätt som blir perfekt med ett glas Champagne
Detta behöver du till fyra:
16 pilgrimsmusslor (finns numera också frysta i stora livsmedelsbutiker)
6 matskedar smör (används flera gånger)
2 matskedar finhackad schalottenlök
2 dl små röda kärnfria druvor (eller halverade om de är större)
1 dl finhackade russin
2 matskedar pressad citron
1 matsked rivet citronskal
1/2 dl hackad mandel
1 matsked finhackad persilja
salt och pepparSå här gör du:
Salta och peppra musslorna. Rosta de hackade mandlarna i varm torr stekpanna så att de får färg.
Smält tre matskedar smör i en stor stekpanna. Låt smöret smälta och hettas upp under ca 2 mintuer så att det börjar få färg. Lägg i pilgrimsmusslorna och stek dem 2 minuter per sida. Lägg musslorna ur pannan på en varm tallrik och täck med folie för att hålla värmen.
Smält resterande smör i samma panna utan att göra rent. Lägg i lök, russin och druvor och stek till dess att löken börjar få färg. Lägg i citronsaft och citronskal. Salta och peppra. Koka upp. Häll i det spad som runnit ur musslorna på tallriken. Ta av värmen och tillsätt mandel och persilja.
Lägg fyra musslor på varje tallrik och häll över druvsåsen.