Skriv ut recept Skriv ut recept

Potatispuré med bacon

Det kan låta lite märkligt, men är ingen nyhet. Att lägga hackat bacon att smälta i potatismos har man gjort ett tag för att få en rökt ton i moset. Det ger en förträfflig matchning om du dricker ett ordentligt fatlagrat vin. Sedan kan du grilla kött, korv eller fisk vid sidan. Det är potatispurén som plockar fram vinet.
Detta behöver du till fyra:
1 1/2 kg skalad potatis
saltat vatten att koka i
100 gram smör
150 gram ostekt hackat bacon
1 dl mjölk
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hacka baconen fint och lägg i kastrull på låg värme för att mjuka och smälta lite
Koka potatisen ordentligt mjuk, ca 25 minuter
Häll av vattnet och klicka i smöret och kör till mos med stöt eller stavmixer.
Lägg i bacon inklusive det som smält och rör om ordentligt. Tillsätt mjölken och rör till en jämn puré. Salta och peppra.