Skriv ut recept Skriv ut recept

En smakrik potatissallad som lämpar sig väl till grillad mat och inte minst till ett kraftigt rött vin som behöver både syra och något som dämpar strävheten. Den här har allt du behöver.
Det här behöver du till fyra:
1 liter små oskalade potatis
6 skivor bacon
8 tunna skivor salami
1 dl finhackad röd paprika
1 dl finhackad rödlök
1/2 dl olivolja
2 matskedar balsamvinäger
1 matsked dijonsenap
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka potatisen i saltat vatten i 15 minuter. Häll av vattnet och fyll på rikligt med kallt vatten så att du snabbkyler potatisen. Byt till nytt kallt vatten efter en stund.
När potatisen är kyld halverar du potatisen med vass kniv och behåller skalen på.
Stek baconen krispig i varm stekpanna och låt skivorna rinna av på hushållspapper. Krossa baconen till mindre bitar. Blanda olja, senap, lök och paprika in en medelvarm kastrull. Låt steka till dess att  löken blivit mjuk. Tillsätt senap och vinäger och blanda ordentligt. Häll lökblandningen över potatisen i en skål och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt salamin, som du hackat fint och den krispiga baconen ställ därefter svalt. Servera med allt grillat.