Skriv ut recept Skriv ut recept

Enkelt och otroligt gott. Det ska ta lite tid så jäkta inte. Detta bygger på smaker som gifter sig. Låt dem göra det så får du tusenfallt igen.
Vi åt detta som sås till lammkotlett. Vill du göra soppa länger du med lite mera vin och vatten och grädde efter smak.
Detta behöver du:
Rejält med färska champignner, gärna stora
6 cl koncentrerad kantarellfond
6 cl cognac
6 cl röd port
15 cl vitt vin
2 teskedar torr rosmarin
50 g smör
1/2 dl olivolja
3 dl vispgrädde
Så här gör du:
Hetta upp smör med olivolja i en stekpanna. När det tystnat lägger du i svampen med skallen neråt. Sprid över rosmarinen. Låt stå tills dess att hattarna är ordentligt stekbruna. Rör om emellanåt. Lägg sedan på snedden med fot och kant i pannan. De har nu krympt betydligt. Lägg i kantarellfond, röd port, vitt vin och cognac. Rör om ibland och låt koka så att vinsåsen nästan kokat bort. Tillsätt grädden och låt koka samman så att det blir en krämig gräddig sås. Låt stå på svag värme till serveringen. Rör om ibland. Servera varm. Så god att du bör göra rejäla portioner. Tar ca 1 timma att gå igenom. Det ska stå och puttra och stela rejält länge. Ingen brådska här inte. Du får två alternativ att dricka till. Beringer Founders Estate Cabernet Sauvignon (nr 72535) 99.-  är en verklig topprodukt från amerikanske producenten och Torre del Falasco Ripasso (nr 2359), 96.– är en riktigt bra italiensk Ripasso. Båda passar förträffligt.