Kladdkaka med cognacsmak
Det är i slutet av månaden och det gäller att hålla de kulinariska höjderna fram till lönen. Kladdkakan är ett utmärkt alternativ och den lilla cognacsskvätten gör underverk med smaken. Ta något enkelt, fungerar utmärkt.
Detta behöver du:
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
50 g smält smör
5 cl cognac
sötmandel, hackad, eller nötter
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Smörj med smör och bröda därefter en rund pajform, ca 23 cm i diameter. (Stoppa formen i fysen en stund och häll smält smör i formen och vrid så att smöret fastnar överallt därefter gör du samma sak med ströbrödet)
Rör först ihop ägg och socker. Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i formen och strö på lite mandel eller nötter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten. Servera gärna med vispad grädde.