Skriv ut recept Skriv ut recept

Marinerade rivna morötter

Morötter är mycket mer användbara i matlagningen än du kan föreställa dig. De har egenskaper som låter dem marineras och de svarar utmärkt på att kryddas upp. Vår enkla lilla marinad är otroligt enkel att laga. Den behöver bara ett dygn i kylskåp så skapar den mer eller mindre sig själv. När olivoljan och kryddorna absorberas av morötterna får du en överraskning. Utmärkt som ”sidekick” till grillat.
Detta behöver du till fyra:
8 medelstora morötter (rensade men inte skalade)
2 dl olivolja
4 teskedar torkad rosmarin
2 teskedar torkad timjan
1 tesked salt
2 dl russin
Så här gör du:
Strimla morötterna på traditionellt sätt med rivjärn i matberedarens rivplatta.
Blanda i olivolja, russin, rosmarin, timjan och salt. Vänd om ordentligt och ställ svalt men inte kallt (oljan stelnar om det blir för kallt). Ta fram några gånger och vänd runt. Låt stå till nästa dag. Ta ut i rumstemperatur innan serveringen och blanda om igen. Servera till grillat, skivad rostbiff eller efter eget behag.