Skriv ut recept Skriv ut recept

Pytt i panna på kyckling att bjuda på

,

En av våra riktigt traditionella rätter som vi gör med lite nya idéer. Riktigt gott faktiskt. DEt fungerar strålande med matrester på både kyckling och potatis.
Det här behöver du till fyra:
2 msk smör
2 msk olivolja
1 grön paprika, finhackad
1 stor gul lök, finhackad
2 jalapenos, borttagna frön och finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk färsk timjan, finhackad
2 msk HP-sås
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
6 dl färdigkokt kall potatis skurna i 2 cm tärningar
6 dl färdiglagad kyckling utan skinn och ben, skuren i 3 sm tärningar
4 stora ägg
2 dl hyvlad parmesan
Så här gör du:
Smält smöret i oljan i en stor stekpanna
Lägg i allt i receptet från paprika till salt och peppar. Låt det steka samman till dess löken mjuknar, ca fem minuter.
Lägg i potatis och kyckling och vänd försiktigt så att det blandar sig. Smaka av om du behöver mer salt och peppar.
Låt koka samman 6-7 minuter. Vänd då och då så att det inte bränner fast.
Koka upp saltat vatten i en stekpanna så att det är ca 2 cm djupt. När det är kokhett knäcker du äggen och lägger i dem ett i sänder. Låt dem koka så att vitan stelnar, men inte gulan.
Servera pytten med ett pocherat ägg och hyvla över parmesan. Servera gärna lite HP-sås vid sidan.