Pytt i panna på kyckling att bjuda på
En av våra riktigt traditionella rätter som vi gör med lite nya idéer. Riktigt gott faktiskt. DEt fungerar strålande med matrester på både kyckling och potatis.
Det här behöver du till fyra:
2 msk smör
2 msk olivolja
1 grön paprika, finhackad
1 stor gul lök, finhackad
2 jalapenos, borttagna frön och finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk färsk timjan, finhackad
2 msk HP-sås
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
6 dl färdigkokt kall potatis skurna i 2 cm tärningar
6 dl färdiglagad kyckling utan skinn och ben, skuren i 3 sm tärningar
4 stora ägg
2 dl hyvlad parmesan
Så här gör du:
Smält smöret i oljan i en stor stekpanna
Lägg i allt i receptet från paprika till salt och peppar. Låt det steka samman till dess löken mjuknar, ca fem minuter.
Lägg i potatis och kyckling och vänd försiktigt så att det blandar sig. Smaka av om du behöver mer salt och peppar.
Låt koka samman 6-7 minuter. Vänd då och då så att det inte bränner fast.
Koka upp saltat vatten i en stekpanna så att det är ca 2 cm djupt. När det är kokhett knäcker du äggen och lägger i dem ett i sänder. Låt dem koka så att vitan stelnar, men inte gulan.
Servera pytten med ett pocherat ägg och hyvla över parmesan. Servera gärna lite HP-sås vid sidan.