Råbiff
En klassisk rätt som kan varieras efter humör och vad som finns i kylskåp och skafferi. Grunden är bra malet kött och därför ska det köpas över disk och helst vara högrev.
Detta behöver du till fyra:
600 g grovmalen eller fint hackad malen högrev
1 stor rödlök, finhackad
5 droppar tabasco
1 matsked Worcestershiresås
1 matsked tomatpuré
1/2 dl kapris, hackad
1/2 dl inlagd gurka, finhackad
2 matskedar finhackad persilja
4 äggulor
salt och peppar
Så här gör du:
Blanda i en skål samman den hackade löken, kapris, inlagd gurka och persilja.
Rör ihop äggulorna i en skål och tillsätt därefter tabasco, Worcestershiresås och tomatpuré. Tillsätt salt och peppar.
Blanda köttet med lökblandningen. Häll över såsen och blanda väl.
Forma till fyra biffar. Använd en kopp eller liten skål att lägga biffen i och stjälp sedan upp den. Pensla skålen med lite olivolja så att köttet inte fastnar.
Servera med en grön sallad och lite råstekt potatis.
(Många vill ha sin råbiff halstrad. Då värmer du upp en matsked olja och smör i en mycket varm stekpanna. När smöret tystnat steker du en minut per sida.)