Skriv ut recept Skriv ut recept

Mycket smak och en rätt som  fungerar som en förrätt eller tillsammans med ris som en huvudrätt. Du kan också göra en liten sallad på sidan om du inte vill ha så mycket att äta:
Detta behöver du till fyra:
8 hg oskalade räkor, som skalar innan matlagningen
1 matsked olivolja
1 matsked smör
6 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl pressad citron
1 tesked paprikapulver
2 dl vispgrädde
2 salladslökar i supertunna skivor
2 teskedar paprikaflingor (Det kan stå hot chili flakes på förpackningen från Santa Maria)
salt och svartpeppar efter smak
Så här gör du:
Värm smör och olivolja tillsammans i en stekpanna.
Lägg i vitlöken och låt den stekas mjuk.
Lägg i citron, grädde, paprikaflingor och paprika. Smaka av med salt och peppar. Låt koka samman och tjockna något.
Lägg i räkorna och vänd runt i en minut så att räkorna blir varma.
Servera och strö över salladslök . Du kan också dekorera med lite hackad persilja för ögats skull.