Skriv ut recept Skriv ut recept

En bra mellanrätt eller förrätt. Fungerar strålande som lunch en fin dag.
Detta behöver du till fyra:
500 g laxfilé med skinnet kvar
1 matsked olivolja
1 dl finhackad rödlök
3 matskedar vitvinsvinäger
2 dl finhackad selleri
1 dl creme fraiche
2 matskedar kapris
3 matskedar finhackad dill
1  tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 kryddmått kajennpeppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader
Lägg lite aluminiumfolie på en ugnsplåt och lägg laxen på den med skinnsidan ner.
Gnid in olivoljna genom att försiktigt massera laxen med oljan. Krydda generöst med salt och peppar.
Baka mitt i ugnen i 15 minuter. Skär bort skinnet med en vass kniv och lägg i kylskåp i ett par timmar.
Blanda samman vinäger och rödlök i en skål och låt det vila 15 minuter. Bryt ner laxen i vinägern med fingrarna till små ”flagor”.
Lägg i alla övriga ingredienserna och blanda ordentligt. Salta och peppra.
Servera på ett gott hårt bröd eller en skiva grovt rågbröd.