Skriv ut recept Skriv ut recept

En utmärkt sås som kan användas med pasta eller ris. Den kan också bli en fin förrätt på toast eller bara som den är med lite bröd vid sidan.
Detta behöver du till fyra
3 matskedar olivolja
4 vitlöksklyftor, finhackade
6 hg räkor, skalade
1 tesked paprikapulver
1 matsked koncentrerad kantarellfond
1 dl vitt vin
2 dl grädde
2 matskedar tomatpesto
1/2 tesked grovmalen rosépeppar
salt och peppar efter smak
basilikablad till serveringen
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
Lägg i vitlöken och låt den mjukna. Tillsätt därefter svampfond, tomatpesto, rosépeppar och vitt vin och låt det koka tillsammans 2-3 minuter under omrörning. Tillsätt grädden och låt koka samman till dess att det tjocknar något.
Strö paprikan över de skalade räkorna. Låt ligga någon minut och vänd därefter ner räkorna i såsen. Ta av värmen och servera direkt med ris eller pasta.