Skriv ut recept Skriv ut recept

Fiskgryta från Medelhavet

Typiska smaker från Medelhavet. Lika gott sommar som vinter.
Detta behöver du till fyra:
1 dl olivolja
1/2 kg potatis, skalad och skuren i klyftor
2 jalapenos utan kärnor och skurna i tubba skivor
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
3  vitlöksklyftor, skalade och finhackade
800 g vit fast fisk, delad i mindre portionsbitar
1 dl svarta oliver utan kärnor
1 dl vitt vin

3 plommontomater utan kärnor skurna i klyftor
2 matskedar citronsaft
1/2 dl finhackad persilja
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast form med lock med olivolja.
Lägg potatisen och jalapenos i botten och salta och peppra med hälften. Baka i ugnen i 35 minuter.
Sprid vitlöken över potatisen. Salta och peppra fisken med den återstående hälften. Lägg fisken på potatisen. Häll över vinet och olivoljan.
Lägg på tomaterna och oliverna. Häll på citronsaften. Strö över persiljan. Baka i 25 minuter fortfarande under lock.