Skriv ut recept Skriv ut recept

Fiskbullar med dill och kapris

Lättlagat och bra alternativ till en traditionell burgare. Vårt recept bygger på torsk, men du kan välja vilken vit fisk du vill med liknande resultat.
Detta behöver du:
Såsen:
2 dl majonnäs
3 matskedar finhackade kapris
3 matskedar pressad citron
2 matskedar finhackad dill
1 matsked finhackad gräslök
salt och peppar efter smak
Fiskbullarna
2 stora ägg
2 schalottenlökar, finhackade
1 matsked koncentrerad fiskfond
3 matskedar finhackad persilja
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1/2 tesked sellerifrön
8 hg torskfilé utan skinn och ben, skuren i mindre bitar
1 dl majsmjöl
2 dl frityrolja
pankomjöl till panering.

Så här gör du:
Såsen:
Kör alla ingredienserna i en blender till en jämn sås.
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg ägg, lök, persilja,fiskfond, sellerifrön, salt och peppar i en matberedare. Kör fem pulser ca tre sekunder per gång så att det blandar sig.
Lägg i en tredjedel av fisken och kör ytterligare fem pulser. Lägg i ytterligare en tredjedel och upprepa fem pulser. Lägg i den sista tredjedelen och kör de sista fem pulserna. Tanken med detta är att du ska få fisk med olika bitstorlek. Det är viktigt att du inte kör för länge eftersom det gör bullarna hårda och torra.
Flytta blandningen till en stor skål. Rör ner majsmjölet så att det blandar sig ordentligt.
Kör pankomjölet i en matberedare så att det blir fint.
Dela upp färsen och gör 10-12 bullar. Vänd dem i pankomjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 3-4 bullar åt gången. Lägger du i för mycket sjunker temperaturen för mycket. Vänd efter sex minuter och stek sex minuter på andra sidan. Placera de stekta burgarna på fat i ugnen. Upprepa till dess alla burgarna stekts. Låt ligga i ugnen 5-10 minuter. Servera med såsen.