Skriv ut recept Skriv ut recept

Ibland händer det att det blir enbit ost över som du inte vet hur du ska hantera. Eller så blir en ost liggande lite för länge och torkar lite. Här får du ett läckert sätt att använda osten och göra lite till lite mer och samtidigt skapa en delikat smak. Passar som handsken med fruktiga vita viner.
Detta behöver du
1 1/2 hg Kvibille Ädel (eller annan ädelost med smak)
4 cl cognac (man tager vad man haver)
4 cl vit Cachucha port (eller sött vitt dessertvin)
1 dl vispgrädde
1 tesked torkad timjan
Gör så här:
Bryt osten i lite mindre bitar. Lägg osten i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Kör til en krämig konsistens. Du kan också använda en stavmixer (det gjorde vi) Tänk på att köra så att det inte finns ostbitar kvar. Särskilt om det finns lite torra kantbitar med. Du behöver inte ta bort något från osten. Allt bidrar till smaken. Prova att dricka Cachucha vit port till också.