Saltimbocca på kyckling
Italiensk kyckling som smakar väldigt bra. En lättlagad och elegant bjudrätt.
Detta behöver du till fyra:
4 benfria kycklingbröst
2 dl vetemjöl
3 matskedar fint riven parmesan
1 matsked hackad oregano
1 matsked finhackad persilja
1 tesked salt
2 matskedar olivolja
4 stora skivor torkad skinka
rikligt med stora salviablad
2 dl vitt vin
1 matsked pressad citron
2 teskedar koncentrerad kycklingfond
3 matskedar mjukt smör
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg kycklingen på en rejäl skärbräda och platta till den med knytnäven eller en platt kötthammare. Kycklingarna ska bli ca en centimeter tjocka.
Blanda samman mjöl, parmesan, oregano, persilja och salt. Vänd kycklingen i mjölblandningen och skaka av överflöd. Spara resten av mjölet.
Värm upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen fyra minuter på varje sida till dess att den får färg.
Flytta kycklingen till ett ugnsfast fat. Montera en skiva skinka över varje kycklingbröst och rikligt med salvia på toppen. Stoppa kycklingen i ugnen och baka till dess att skinkan mjuknat. Toppa med mer färsk salvia.
Häll vitt vin och citron i stekpannan utan att rengöra den. Skrapa upp eventuella fastbrynta delar. Tillsätt kycklingfonden och låt sjuda. Blanda smöret med 1 matsked av mjölblandningen och klicka ner i såsen. Vispa och låt koka tre minuter. Blir såsen för tjock kan du hälla i lite mer vin.
Servera kycklingen med såsen och något grönt eller en god potatis eller pasta.