Gratinerad lax med ärtor
En praktisk fiskrätt som innehåller hela måltiden och som smakar mycket bra.
Detta behöver du till fyra:
50 g smör
3 matskedar mjöl
4 dl mjölk
1 dl vitt vin
1 matsked fiskfond, koncentrerad
3 dl riven gratängost
450 g laxfilé skuren i bitar
3 dl gröna ärtor
2 teskedar rivet citronskal
2 matskedar pressad citron
salt och peppar
Så här gör du:
Smält smöret i en kastrull till dess att det skummar. Rör ner mjölet till dess att smeten är jämn. Rör därefter ner mjölken lite i sänder och sist vin och fond. Koka upp under omrörning. Vänd ner gratängost och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form.
Blanda samman lax, ärtor, citronskal och citronsaft i en skål. Salta och peppra.
Lägg laxblandningen i en smord ugnsfast form. Spritsa över ostsåsen. Gratinera i ugnen i 25 minuter.
Servera med en god sallad.