Skriv ut recept Skriv ut recept

Crepes med fisk och räkor

, ,

Festligt och gott. Dessutom inte över sig svårlagat. Mycket trevligt att bjuda på, också om man är många eller det är buffé.

Detta behöver du till fyra:
till fyllning:
50 g smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 selleristång, finhackad
3 matskedar majsmjöl
1 msk curry

1 dl torrt vitt vin
1 msk pressad citron
2 dl mjölk, het
1 matsked fiskfond, koncentrerad
250 g vit fisk skuren i tärningar
250 g skalade räkor
salt och peppar efter smak
till Crepes:
100 g majsmjöl
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 matsked gräslök, finhackad
1 tesked salt
1 matsked smält smör
smör att steka crepen i

Så här gör du
Fyllning:
Smält smöret i en stekpanna och stek lök, vitlök, curry och selleri mjuk. Det tar ca 4 minuter.
Lägg i mjölet och rör om ordentligt och låt sjuda tre minuter. Häll i vinet i omgångar och rör ner det. Häll i den heta mjölken i omgångar och låt koka till dess att det tjocknar. Tillsätt pressad citron.
Lägg i fisk, och fiskfond och koka i fem minuter.
Ta av plattan och tillsätt räkorna. Smaka av med salt och peppar. Håll varm utan att koka
Crepen:
Lägg äggen i en skål och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken i omgångar under omrörning. Tillsätt salt, gräslök och smält smör. Blanda ordentligt. Låt vila ca 15 minuter.
Hetta upp smör i en liten stekpanna och häll i lite av smeten. Vänd runt pannan så att smeten rinner ut i kanterna och bildar ett tunt lager. Stek varmt till dess att det blir färg. Vänd och stek andra sidan. Upprepa till dess att alla crepen är stekta.
Vid serveringen:
Hetta upp fyllningen. Lägg crepen på varm tallrik. Häll generöst på crepen och vik den därefter samman Peppra crepen med grovmalen svartpeppar. Servera med en sallad och lite citronklyftor.