Crepes med fisk och räkor
Festligt och gott. Dessutom inte över sig svårlagat. Mycket trevligt att bjuda på, också om man är många eller det är buffé.
Detta behöver du till fyra:
till fyllning:
50 g smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 selleristång, finhackad
3 matskedar majsmjöl
1 msk curry
1 dl torrt vitt vin
1 msk pressad citron
2 dl mjölk, het
1 matsked fiskfond, koncentrerad
250 g vit fisk skuren i tärningar
250 g skalade räkor
salt och peppar efter smak
till Crepes:
100 g majsmjöl
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 matsked gräslök, finhackad
1 tesked salt
1 matsked smält smör
smör att steka crepen i
Så här gör du
Fyllning:
Smält smöret i en stekpanna och stek lök, vitlök, curry och selleri mjuk. Det tar ca 4 minuter.
Lägg i mjölet och rör om ordentligt och låt sjuda tre minuter. Häll i vinet i omgångar och rör ner det. Häll i den heta mjölken i omgångar och låt koka till dess att det tjocknar. Tillsätt pressad citron.
Lägg i fisk, och fiskfond och koka i fem minuter.
Ta av plattan och tillsätt räkorna. Smaka av med salt och peppar. Håll varm utan att koka
Crepen:
Lägg äggen i en skål och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken i omgångar under omrörning. Tillsätt salt, gräslök och smält smör. Blanda ordentligt. Låt vila ca 15 minuter.
Hetta upp smör i en liten stekpanna och häll i lite av smeten. Vänd runt pannan så att smeten rinner ut i kanterna och bildar ett tunt lager. Stek varmt till dess att det blir färg. Vänd och stek andra sidan. Upprepa till dess att alla crepen är stekta.
Vid serveringen:
Hetta upp fyllningen. Lägg crepen på varm tallrik. Häll generöst på crepen och vik den därefter samman Peppra crepen med grovmalen svartpeppar. Servera med en sallad och lite citronklyftor.