Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi har tagit fram ett recept som rönt mycket uppskattning. Vi törs lova att alla som tycker om Sushi i någon form kommer att uppskatta denna rätt. Utmärkt liten förrätt. Otroligt gott med ett vitt vin med fin syra.
Klicka här för receptet
Det här behöver du till en förrätt för fyra:
400 g rökt lax, som du skär i 1 cm tärningar.
1 gurka som du skalar och tar bort kärnorna från och sedan skär ner i mindre bitar än laxen
1 matsked pinjenötter som du steker gyllenbrun
1 matsked inlagd ingefära (finns på hyllan med japanska kryddor)
1 matsked hackad purjolök
2 matskedar Teriyaki marinad
1 matsked olivolja
5 droppar sesamolja
salt och peppar
färsk sköljd spenat
1  dl vispgrädde
1 matsked wasabi pasta (grön sak i små tuber. Finns på samma ställe som ingefäran)
Så här gör du:
Blanda samman oljorna med Teriyakin samt salt och peppar. Blanda lax gurka, pinjenötter, purjolök och ingefära i en skål. Häll över dressingen. Blanda väl. Låt ligga minst någon timme i kylskåp.
Lägg spenat efter önskemål på en förrättstallrik. Lägg över lite av laxröran. Vispa samman grädden och Wasabin till ett fast skum, som inte får bli smörigt utan ska vara krämigt. Servera en klick på laxröran.