Skriv ut recept Skriv ut recept

Du som köper färdiga frysta kräftor kanske känner att de inte får den där smaken av riktiga hemkokta. Gör då en egen lag och låt kräftorna marineras och tina i en extra lag. Resultatet blir alldeles överraskande bra. Och du kan faktiskt prova kräftorna med ett glas champagne eller cremant tillsammans med en kryddad snaps. Tro det eller ej men champagne och kräftor blir de bästa vänner.
Detta behöver du
3 liter vatten
1 dl grovt salt
4 sockerbitar
1 liter lätt sammanpressade dillkronor
1 stor gul lök, hel
1 matsked balsamicovinäger
1 flaska Guiness
Så här gör du:
Tina de färdiga frysta kräftorna till hälften.
Koka upp vattnet. Tillsätt salt, socker, balsamicovinäger,halva mängden dillkronor, lök och Guiness och låt koka i 30 minuter. Ta av från spisen och låt svalna. Sila lagen och kyl den ordentligt.
Lägg resterande dillkronor i bottnen på en hink eller stor skål som rymmer kräftorna. Lägg kräftorna ovanpå dillen och häll spadet över. Ställ i kyl och låt kräftorna tina helt i spadet. Låt gärna ligga över natten.