Senap och vitlöksglaserade kycklingspett
Här kommer smaken från en riktigt spännande marinad, som du använder vid grillningen. Du kan servera grillspetten med en grön sallad, kanske gjord som Ceasars sallad eller med lite ris, om du vill med en liten tomatsås. Förträffligt gott med ett vin som har kraften och syran som behövs för att komma överens med senap och vitlök.
Detta behöver du till 4 personer:
8 grillspett i trä som du låtit ligga i vatten i minst 30 minuter innan grillningen
1 kg kycklingfiléer skurna i tärningar
Glaseringen:
4 matskedar dijonsenap
2 matskedar senapsfrön
4 vitlöksklyftor som du pressat
2matskedar pressad citron
2 matskedar olivolja
1 matsked japansk soja
1 matsked kycklingfond
1 matsked finhackade rosmarinblad
1 tesked paprikapulver
1 tesked salt
1/2 tesked malen svartpeppar
Så här gör du:
Blanda alla ingredienser till glaseringen i en skål. Blanda ordentligt och ställ sedan under lock i minst två timmar. Ta grillspetten ur vattnet och trä på kycklingbitarna. Lägg spetten på en tallrik och pensla på hälften av glaseringen. Vänd och se till att kycklingen blir ordentligt täckt. Upprepa för alla spetten. Sätt på grillen i ugnen på max eller tänd din utegril. När värmen blivit rejäl så placerrar du grillspetten på grillen. Grilla 4 minuter och vänd sedan på spetten. Pensla på resterande glasering på grillen. Och låt grilla färdigt ytterligare 4 minuter. Förbered tallrikarna med sallad. Lägg på spetten, 2 per person, och servera genast.