Det här gör du på grön sparris, som du hittar hela året numera. Det är en fin förrätt. Om du vill kan du servera med några nyskalade räkor och en klick löjrom. Då blir det festmat på riktigt.
Detta behöver du till fyra:
400 g Grön sparris
1 tesked balsamicovinäger
1 Gul lök
Salt, peppar
3 Ägg
1 1/2 dl Vispgrädde
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Koka sparrisen i saltat vatten med vinägern. Finhacka löken och låt den mjukna i smör. Kör avsvalnad sparris och lök, salt och peppar till en slät puré i matberedare eller mixer. Tillsätt äggen och kör några varv till. Vispa grädden och vänd ner den. Smaka av med salt och peppar. Smörj 4 timbalformar väl. Fyll med sparrispurén och lägg folie över. Grädda i vattenbad i 35-40 min. Stjälp upp timbalerna på tallrik och lägg på en handfull nyskalade färska räkor och en tesked löjrom.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Berners Mat och Vinklubb AB
admin@trekronorvin.se