Skriv ut recept Skriv ut recept

Kycklingsufflé

En indisk smakton som vi plockar upp med ett vitt vin med syra och fruktiga aromer. Som passar som en handske till din kycklingsufflé.
Detta behöver du:
2 finhackade vitlöksklyftor
1 stång citrongräs
2 teskedar gurkmeja
1 tesked galangal
2 schalottenlökar
5 kvistar färsk koriander
250 gram kycklingfile i mindre bitar
3 matskedar röd thailändsk curry pasta
4 ägg
250 ml kokosmjölk
salt
apelsinskal i tunna spjut ca 2 cm långa
Så här gör du:
Kör i en matberedare ihop vitlök, gurkmeja, citrongräs, den skalade schalottenlöken, galangal, salt och koriander. Kör till en jämn puré. Lägg i kycklingbitarna och kör tills de blivit helt integrerade med pastan. Tillsätt den röda currypastan. Kör så att allt blir en en tjock kräm. tillsätt så äggen. Kör ihop allt. Tillsätt kokosmjölken all på en gång och fortsätt köra tills dess att du har en mjuk gulfärgad röra.
Lägg kycklingröran i en djup skål. Sprinkla över apelsinskalen. Fyll en stor kastrull till 3/4 med vatten och koka upp. Sätt skålen med kycklingröran i kastrullen så att den hamnar ovanför vattnet. Koka 5-8 minuter. Så snart som sufflén lyfter sig ta bort den från vattenbadet och servera varm med en grön sallad.