Skånsk smörgås med gurka
Du kan det kanske redan, men vi har tagit fasta på det gamla 1,2,3 receptet och sedan det kanske allra viktigaste; Vi har lagt in generöst med hackad persilja där det är MYCKET VIKTIGT att du tar med också persiljeskälkarna i hacket. De ger den lilla beska som gör att gurkan går lysande till vinet.
Det här behöver du:
2 gröna gurkor som du tvättat och därefter skivat med osthyvel.
2 dl ättikssprit koncentrerad
4 dl socker
6 dl vatten
2 dl hackad persilja
Så här gör du:
Blanda ingredienserna i lagen. Tänk på att det tar tid för sockret att lösa sig. Och det måste det. Rör och rör igen. När det är färdigt lägg i den hackade persiljan. Därefter lägger du i de skivade gurkorna och ser till att de kommer ner i lagen. Ska du göra det med skänsk accent så lägger du en tallrik med tungd på äver inläggniingen så att gurkan kommer i press. Därför kallas det på sina håll för pressgurka.
Du kan göra en hård smörgås med din favoritleverpastej. Rikligt med gurka och så provar du att dricka en riktigt fullmatad amerikan med söta toner och full kraft; Beringer Founders Estate Cabernet Sauvignon (nr 72535) 99.- eller Louis M. Martini Cabernet Sauvignon (nr 6533) 99.-