Skriv ut recept Skriv ut recept

Smördegsinbakad kyckling med parmesan och spenat

Vackert och gott. Väldigt många gillar det.

Det här behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst
1 msk smör till stekning
1 msk neutral olja till stekning
2 rullar färdig smördeg
2 liter färsk spenat
100 g smör till blanchering av spenaten
2 dl grädde
1 msk pressad citron
1 krm Muskot
100 g parmesan
salt och peppar efter smak.
Ruccola sallad till serveringen

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Salta och peppra kycklingen runt om och stek dem 3 minuter per sida i hög värme. Ta dem därefter av stekpannan.
Blanchera spenaten i smöret i en stor kastrull Rör ner grädde, citron, parmesan och muskot och smaka av med salt och peppar.
Skär upp smördegen i lagom stora bitar. Placera en kyckling på degen och lägg rikligt med spenat ovanpå. Vik samman smördegen så att du har fyra täta paket. Spara spenatröra som du har över till sås.
Baka smördegspaketen i ugnen i 25-30 minuter eller till dess att degen får färg.
Servera med ruccola sallad.