Skriv ut recept Skriv ut recept

Du kan använda vilt i olika former till detta recept. Enkelt att göra och väldigt fina smaker.
Det här behöver du:
500 gr rådjursfilé
2 msk smör
salt & peppar
Inbakning:
4 djupfrysta smördegsplattor
1 uppvispat ägg
Portvinsstuvade champinjoner:
400 gr färska champinjoner
3 msk smör
3 msk vetemjöl

1 dl vatten
0,5 dl portvin
3 dl grädde
salt & peppar
Gör så här:
Putsa fileérna och skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Strö över salt och peppar. Bryn skivorna på båda sidor, stör över salt och kyl.
Stuvning: hacka champinjonerna och fräs dem i smör tills all vätska kokat in och de blivit gyllenbruna. Pudra över mjöl och rör om. Späd med vatten, portvin och grädde. Koka stuvningen på svag värme ca 30 minuter. rör om då och då. Se till att stuvningen är lagom tjock, om inte så späd med lite vatten eller låt den koka ihop något. Smaka av med salt och peppar och kyl den.
Inbakning: Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen. Lägg omlott två plattor och kavla ut till ca 25 gånger 25 cm stor rektangel. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.Placera filébitarna i 2 rader med lite stuvning mellan på degplattan. Bred resten av stuvningen över filén. Kavla ut de båda andra smördegsplattorna som tidigare och täck med dem. Skär av överbliven deg om så behövs. Nyp ihop kanterna ordentligt och tryck till med en gaffel runt om. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader varm ugn, ca 25 minuter.