Spansk fläskfilégryta
Värmande med lite paprika och chili. Härlig vintermat. Lätt att laga.
Detta behöver du till fyra:
400 g fläskfilé, putsad och skuren i tärningar
1+ 2 msk olivolja
1 stor lök, finhackad
1 stor morot, finhackad
1 selleristjälk, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk rosépeppar, finhackad
1 spansk pepparfrukt, finhackad
1 msk torr rosmarin, finhackad
1 msk paprikapulver
2 msk pressad lime
2 dl rött vin
3 dl passerade tomater
salt och peppar efter egen smak
Så här gör du:
Salta och peppra köttet.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och stek köttet mycket varmt till dess att det får färg. Lägg åt sidan.
Hetta upp 2 msk olja i en srtekgryta med lock och låt löken steka mjuk.
Tillsätt resten av ingredienserna. Och låt sjuda samman under omrörning då och då. Låt sjuda under lock i 10 minuter.
Tillsätt köttbitarna och låt sjuda tillsammans ytterligare 15 minuter.
Servera gärna med ris eller en grön sallad.