Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi har givit till den klassiska spanska potatisomeletten en liten ”kick” med bacon och en doft av vit tryffel. Det är ju i grunden otroligt basal mat. Men just därför är det roligt att servera också till fest och få den där känslan av att gott inte behöver vara vare sig dyrt eller komplicerat. Alldeles perfekt med ett glas mjuk och behaglig Rioja.
Det här behöver du till 4 personer:
6 ägg
2 dl vispgrädde
1 1/2 kg sparrispotatis
1 hg bacon i tärningar
1 liten purjolök, finhackad
1 tesked curry
salt
peppar
olivolja
1 tesked vit tryffelolja
1 matsked finhackad paprika
1 hg riven västerbottensost
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Koka potatisen med skalen på så att de blir mjuka. Kyl dem direkt i iskallt vatten så att de blir fasta i konsistensen. Mjuka purjolöken i olivolja och lägg sedan i bacontärningarna. Krydda med curryn och salt och peppar. Smörj en ugnsfast form. Skiva de kokta potatisarna och lägg ett lager i botten. Drissla över currysåsen och lägg sedan resten av potatisen. Blanda ägg och grädde med kraftig vispning. Salta och peppra. Häll försiktigt äggblandningen över potatisen. Strö över den rivna osten och den hackade paprikan. . Ställ i ugnen. Låt baka tills den stillnat. Alldeles innan serveringen droppar du försiktigt den vita tryffeloljan över din Tortilla.