Skriv ut recept Skriv ut recept

Sparrissoppa med grön curry

En behaglig variant på sparrissoppan där vi ger lite tyngd med både fonder, vin och en ton av grön curry. Det blir utmärkt med ett fylligt vitt vin med en liten ton av tropiska frukter.
Detta behöver du till fyra personer som förrätt:
En burk vit sparris i bitar (ca 430 gram totalt)3 dl vitt vin
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 matsked koncentrerad kalvfond
1 matsked koncentrerad lökfond
1 matsked balsamvinäger
2 teskedar grön currypasta
4 cl mörk rom eller cognac
4 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
på alla sopptallrikar/skålar innan serveringen
2 matskedar tärnad mango (finns fryst bland bären i affären)
2 teskedar stekt hackad bacon
1 tesked rivet apelsinskal
1 droppe vit tryffelolja
Så här gör du:
Töm burken med spad och allt i en stor kastrull. Lägg i övriga ingredienser utom grädden och koka upp. Kör soppan med stavmixer eller i matberedare till en slät soppa så att sparrisen blir finfördelad. Tillsätt grädden och koka upp. smaka av med salt och peppar. Lägg mango, den stekta baconen, apelsinskal samt en droppe vit tryffelolja i varje serveringsskål. Häll därefter över den heta soppan och servera.