Skriv ut recept Skriv ut recept

Stekt lax med avokado creme

En fin rätt att bjuda på och som går bra att förbereda och det fungerar också utan en massa arbete om ni ska vara många. Om du vill kan du servera den kall i buffé. Mycket användbar med andra ord.
Detta behöver du till fyra:
4 laxfiléer med skinnet kvar
1 matsked pressad citron
salt och peppar
olja att steka i
till såsen:
2 mogna avokado
1 tesked koncentrerad grönsaksfond
1 matsked färsk hackad koriander
1 matsked färsk hackad basilika
2 droppar tabasco
2 matskedar pressad citron
1 dl creme fraiche
salt och peppar
Så här gör du:
Hetta upp olja i en stekpanna.
Lägg i laxen med skinnsidan ner. Salta och peppra på laxen och droppa över citronen. Täck laxen med metallfolie medan den steker ca 7 minuter.
Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare. Kör till dess att det blivit en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
När laxen är färdig kan du servera den varm med en klick av såsen eller så sparar du den kallt till dess att du ska servera fisken och såsen. Spara lite av den hackade basilikan och koriandern och strö över laxen på tallriken.