Stekt lax med krämig sås på purjolök
Fin laxrätt med en lite annorlunda löksås, som du kommer att gilla. Hur enkelt som helst att laga.
Detta behöver du till fyra:
4 laxfilébitar med skinnet kvar
2 msk rapsolja
2 msk smör
2 purjolökar med det gröna kvar skurna i långa bitar och därefter skurna i tunna strimlor på längden
1/2 pkt Philadelphia Cream Cheese
1 msk koncentrerad grönsaksfond
1 msk pressad citron
2 dl grädde
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp en stor stekpanna med lock. Lägg i oljan och låt den bli varm.
Lägg i laxen med skinnet neråt. Salta och peppra laxen. Lägg på locket och låt steka 10 minuter.
Smält smöret i en kastrull och låt det bli varmt. Lägg i purjolöken och låt den steka under omrörning ca 10 minuter.
Lägg i resterande ingredienser i såsen. Rör om ofta och se till att det inte fastnar. Låt det bara sjuda, inte storkoka. Låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha såsen tjockare så red den med lite majsmjöl, upprörd i grädde.
Servera fisken med skinnet kvar och häll över löksåsen.