Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk festmat som passar väldigt många.
Det här behöver du till fyra:
1 dl dijonsenap plus 2 extra matskedar
1 dl olivolja plus 2 extra matskedar
1 dl finhackad persilja plus extra till serveringen
6 hg tonfisk i bit ca 3 cm tjock
2 msk finriven pepparrot
2 dl tjock grädde
3 msk smör
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Blanda samman 1 dl senap med 2 msk olja samt lite salt och peppar i en skål. Rör ner 1/2 dl finhackad persilja. Blanda samman.
Lägg tonfisken på ett uppläggningsfat. Täck fisken runt om med dressingen och ställ kallt under plast i en timma.
Smält smöret och rör ner 1/2 dl av persiljan tillsammans med pepparroten. Häll över grädden och låt koka samman så att vätskan reduceras så att såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Ta fisken ur dressingen, skrapa av dressingen och värm den utan att den kokar.
Stek tonfisken i hög värme i hälften smör och hälften olja. Salta och peppra på fisken när den steks.
Skiva tonfisken i tunna skivor.
Servera med den varma senapsmarinaden över fisken och pepparrotssåsen vid sidan. En sallad passar bra liksom en bakad potatis.