Stekt torsk med gazpachosås

Väldigt vackert och fräscht som ger både aptit och gott humör. Lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
1/2 stor mörkgrön gurka, finhackad
2 dl finhackad schalottenlök
2 dl finhackad koriander (ta persilja om du inte gillar koriander)
6 matskedar olivolja, till flera saker
2 matskedar pressad citron
1 jalapeno frukt, utan kärnor, finhackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
4 portionsbitar torskrygg, utan skinn och ben
Halverade körsbärstomater och färsk gräslök till dekor
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Blanda samman gurkan, löken, jalapeno, vitlök, citron och 5 matskedar av oljan i en matberedare. Kör med pulser så att såsen behåller små bitar och inte blir helt slät. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Häll resterande olja i en stor stekpanna på medelvärme. Salta och peppra fisken runt om. Lägg fiskbitarna i stekpannan och skaka pannan så att de inte fastnar. Stek fisken fem minuter på ena sidan. Vänd den mycket försiktigt och stek den fyra minuter på andra sidan.
Till serveringen föreslår vi att du först placerar  lite ris eller potatismos i centrum på tallriken. Häll sås runt om och placera fisken i mitten. Dekorera med tomathalvor och gräslök. Servera direkt.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner