Skriv ut recept Skriv ut recept

Svamp- och parmesanomelett

Vegetariskt, smakrikt och en fin liten brunchrätt eller som förrätt eller bara mellanmål. Lätt att laga och riktigt gott med ett gott vin.

Det här behöver du till fyra:
1 matsked olivolja
1 matsked smör
300 gram rensad svamp efter ditt eget val (stora svampar halverar du, annars låt dem vara hela)
1/2 tesked muskot
4 ägg, lättvispade
1 matsked hackade timjanblad
50 gram riven parmesan
50-100 gram färsk spenat
peppar efter smak

Så här gör du:
Värm upp olja och smör i en stekpanna av teflontyp. Lägg i svampen och låt steka den under 6 minuter. Skaka om då och då. Strö över muskoten och skaka så att den fördelas bland svampen.
Ta bort en tredjedel av svampen ur pannan. Blanda samman äggen, hälften av parmesanen och timjan. Häll över svampen i stekpannan och reducera värmen till låg. Se till att äggröran kommer i kontakt med stekpannan hela vägen. Krydda med lite peppar. Låt steka på låg värme i fyra minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in stekpannan högt upp i ugnen och låt den bli färdig under ca 4 minuter. Ta ut omeletten. Strö över resterande parmesan och svamp och fördela spenaten jämnt över omeletten. Servera.