Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en rätt som ser väldigt svår ut men som är väldigt lätt att laga. Den blir mycket vacker att servera och smakar förträffligt. Också lätt att göra till många och strålande i buffé.
Detta behöver du till fyra:
200 g rökt lax i tunna skivor
100 g fetaost
3 avokado
3 matskedar finhackad gräslök
3 matskedar citronsaft
några droppar sesamolja
smakrik olivolja
salt och peppar efter smak
Grön sallad till servering
Så här gör du:
Smörj insidan på fyra kaffekoppar med sesamolja
Täck insidan av koppen med lax så att det hänger över kanten (du ska ha så att du kan täcka koppen när du är färdig)
Halvera avokadon. Ta ur kärnan och skopa avokadon ur skalet med en matsked. Hacka avokadon i små bitar.
Hacka fetaosten i små bitar.
Blanda avokado, fetaost, gräslök och citronsaft i en skål. Salta och peppra och blanda väl samman.
Fyll kaffekopparna med blandningen och pressa samman ordentligt så att all luft försvinner.
Stäng koppen med laxen som hänger över kanten på koppen.
Ställ i kylskåp i minst fyra timmar. Innan servering välter du upp koppens innehåll på tallrik eller fat så att ovansidan i koppen kommer neråt. Du kan dekorera med en räka om så önskas. Servera med lite grön sallad och drissla en tunn stråle god olivolja runt din terrin.