Skriv ut recept Skriv ut recept

Terrin på rökt lax och avokado

Detta är en rätt som ser väldigt svår ut men som är väldigt lätt att laga. Den blir mycket vacker att servera och smakar förträffligt. Också lätt att göra till många och strålande i buffé.
Detta behöver du till fyra:
200 g rökt lax i tunna skivor
100 g fetaost
3 avokado
3 matskedar finhackad gräslök
3 matskedar citronsaft
några droppar sesamolja
smakrik olivolja
salt och peppar efter smak
1 dl stenbitsrom

Grön sallad till servering
Så här gör du:
Smörj insidan på fyra kaffekoppar med sesamolja
Skär laxen i mindre bitar.
Halvera avokadon. Ta ur kärnan och skopa avokadon ur skalet med en matsked. Hacka avokadon i små bitar.
Hacka fetaosten i små bitar.
Blanda avokado, fetaost, gräslök och citronsaft i en skål. Salta och peppra och blanda väl samman.
Fyll kaffekopparna till hälften med laxbitar och tryck till lite. Toppa sedan med avokadoblandningen och pressa samman ordentligt så att all luft försvinner.
Ställ i kylskåp i minst fyra timmar. Innan servering välter du upp koppens innehåll på tallrik eller fat så att ovansidan i koppen kommer neråt. Du kan dekorera med en sked stenbitsrom. Servera med lite grön sallad och drissla en tunn stråle god olivolja runt din terrin.