Skriv ut recept Skriv ut recept

Hä får du receptet på en alldeles underbar Thailändsk s.k. ”curry” som du kan använda till fisk, kött eller skaldjur. Gör såsen separat och grilla eller wooka kött/fågel/fisk och lägg i såsen efteråt.
Detta behöver du:
2 skalade schalottenlökar
1 tumstor skalad ingefära
3 stora vitlöksklyftor
1 tesked koriander torkad
1 tesked kummin
1/4 tesked muskot
3 matskedar koncentrerad fond beroende på vad du ska ha i; kycklingfond till fågel, oxfond till kött, fiskfond till fisk och skaldjur och grönsaksfond till en grönsakscurry.
1 tesked torkad gurkmeja
1 matsked brunt farin
1 stor burk kokosmjölk
1 matsked färsk limejuice
1 matsked tomtpasta blandad med 1 tesked socker
Så här gör du:
Otroligt nog……..lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda samman ordentligt. Därefter kompletterar du med wookade grönsaker i bitar och ditt innehåll av kött/fisk/fågel. Dekorera med kryddgrönt som bladpersilja.