Sås på kantareller och hallon
Kombinationen är verkligen läcker. Smakerna hittar varandra och blir ett suveränt tillbehör till rätter som ankbröst eller vilt.
Detta behöver du:
1 liter färska/frysta kantareller (eller motsvarande mängd om du förstekt innan frysning)
1 dl färska/frysta hallon
1 tesked socker
1 dl vitt vin
1 tesked koncentrerad kycklingfond
1 matsked smör
1 kryddmått kanel
3 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
Gör såhär:
Hacka svampen grovt. Stek den i smör så att vattnet försvinner. Tillsätt hallonen och kanel och fond. Rör om och tillsätt därefter det vita vinet. Låt sjuda på låg värme till dess vätskan försvunnit. Tillsätt grädden och låt under omrörning sjuda till dess att den tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Prova ett fylligt rött vin till såsen serverad med ankbröst eller vilt.