Skriv ut recept Skriv ut recept

Tomatkyckling från Piemonte

Klassisk italiensk rätt, som är extremt lättlagad och som passar utmärkt både med en pasta och en god potatis.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
salt och peppar till kycklingen
3 msk olivolja
3 msk smör
2 dl finhackad Schalottenlök
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk färsk Oregano, finhackad
16 körsbärstomater, skurna i klyftor
1/2 dl rödvinsvinäger
3 msk kapris
2 dl torrt vitt vin
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl finhackad persilja
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna eller stekgryta. Stek på medelvärme och vänd då och då kycklingen så att den får färg på båda sidor. Det tar ca fem minuter.
Lägg i lök och vitlök runt kycklingen. Rör så att löken kommer ner i vätskan. Lägg i Oregano, tomatklyftor, vinäger, kapris, vin och tomatpuré. Salta och peppra. Blanda om ordentligt och låt koka samman under femton minuter. Strö över persiljan och servera direkt med pasta eller potatis.