Tomatkyckling från Piemonte
Klassisk italiensk rätt, som är extremt lättlagad och som passar utmärkt både med en pasta och en god potatis.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
salt och peppar till kycklingen
3 msk olivolja
3 msk smör
2 dl finhackad Schalottenlök
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk färsk Oregano, finhackad
16 körsbärstomater, skurna i klyftor
1/2 dl rödvinsvinäger
3 msk kapris
2 dl torrt vitt vin
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl finhackad persilja
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna eller stekgryta. Stek på medelvärme och vänd då och då kycklingen så att den får färg på båda sidor. Det tar ca fem minuter.
Lägg i lök och vitlök runt kycklingen. Rör så att löken kommer ner i vätskan. Lägg i Oregano, tomatklyftor, vinäger, kapris, vin och tomatpuré. Salta och peppra. Blanda om ordentligt och låt koka samman under femton minuter. Strö över persiljan och servera direkt med pasta eller potatis.