Skriv ut recept Skriv ut recept

En trevlig förrätt eller ett litet tilltugg till ett glas vin. Otroligt lätt att laga.
Detta behöver du till fyra:
6 hg färska räkor, skalade
2 msk smör
2 msk olivolja
1 tsk torr kummin
1 tsk torr koriander
1/2 tsk kajennpeppar
2 tsk torkad dill
1 tsk salt
2 msk pressad citron
till avokadocremen:
3 mogna avokado, urgröpta och finhackade
2 msk majonnäs
2 msk pressad citron
2 msk hackad persilja
1/2 jalapeno, finhackad
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
så här gör du:
Blanda alla kryddorna till räkorna och krossa dem fint med ett knivskaft eller en mortel
Strö kryddorna över de skalade räkorna. Lägg därefter räkorna i en plastpåse och blanda runt så att kryddorna fördelas.
Lägg alla ingredienser till avokadocremen i en matberedare eller en stor skål. Kör till en jämn röra antingen i matberedaren eller med en stavmixer i skålen. Ställ kallt.
Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna. Det ska vara hett som i helvetet. Häll ner räkorna i det heta och rör med en spatel konstant till dess att du märker att räkorna får färg. Ta då omedelbart bort dem ur pannan, men låt fettet vara kvar. Ta bort stekpannan från värmen. Häll citronen i stekpannan och skrapa samman eventuella bottenrester. Servera räkorna med lite av avokadoröran. Droppa över lite av citronsmöret. Servera direkt.