Skriv ut recept Skriv ut recept

Tomatsalsa med tortilla chips och creme fraiche

,

Ett riktigt trevligt tillbehör om du vill bjuda på ett gott glas rött vin och lite småplock. Tomatsalsan har perfekt smak för att matcha vinet. Creme Fraichen mjukar upp och gör vinet mer aromatiskt.Detta behöver du till fyra:
Tortillachips
2 dl passerade tomater
1 dl finhackad pickles
finhackad persilja
salt och peppar efter smak
2 dl creme fraiche
Så här gör du:
Finhacka pickles i en matberedare så att det blir finhackat och inte till en kräm. Blanda pickles med de passerade tomaterna och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt åtminstone en timma. Rör ner den finhackade persiljan alldeles innan serveringen.
Lägg i en skål och lägg creme fraichen i en annan skål. Servera med chipsen, som du kan göra ljummen och spröd i ugnen på 125 grader.