Skriv ut recept Skriv ut recept

Torsk med pepparotsmörsås

Gott, klassiskt och lättlagat. Du kan dra på med pepparrot om du vill ha mer riv i såsen. Vi har satsat lite medium strong.
Detta behöver du till fyra:
Pepparrotsmörsåsen:
1 dl vitt vin
2 matskedar riven pepparrot
2 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 matsked Worcestershire sås
1 matsked fiskfond

1 dl grädde
100 g smör
salt och peppar efter smak
Till fisken:
4 portionsbitar torskfilé utan skinn
1 dl mjöl
1 tesked dragon
1 msk olivolja
1 msk smör
salt och peppar efter smak
Färsk hackad gräslök till serveringen
Så här gör du:
Värm upp en kastrull på medelvärme. Lägg i vin, pepparrot, vitlök och schalottenlök. Koka i fyra minuter eller till dess att löken blivit transparent. Lägg i Fiskfonden och Worcestershiresåsen och låt sjuda till dess att konsistensen börjar bli lite sirapsaktig.
Vispa ner grädden och koka ytterligare en minut. Lägg i smöret lite i sänder och rör kraftigt till dess det blivit helt inblandat och upprepa till dess att allt smör är i såsen. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.
Hetta upp en stekpanna och lägg i olja och smör. Blanda mjöl med dragon och salt och peppar. Torka av fisken med hushållspapper och pudra dem därefter med mjölblandningen runt om. Stek fisken fyra minuter per sida.
Lägg lite sås under fisken och sedan fisken och lite sås på toppen. Garnera med gräslök. Servera direkt.