Skriv ut recept Skriv ut recept

Mycket lätt lagat och ett bra exempel på hur du kan laga fisk som passar med ett kraftigt rött vin.
Detta behöver du till fyra:
3 dl soltorkade tomater i olja (låt dem rinna av innan du använder dem)
3 dl kärnfria svarta oliver
1 dl hackad salladslök (ta med det gröna)
2 dl riven parmesan
1  tsk rosmarin
1 tsk timjan
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk pressad citron
1 dl olivolja
4 portionsbitar av torsk utan skinn och ben
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakpapper på en plåt.
Pensla  torsken med olja och salta och peppra därefter fisken runt om. Lägg fisken på bakpapperet med utrymme mellan.
Lägg soltorkade tomater, oliver, salladslök, parmesan, vitlök, rosmarin, timjan, parmesan, citron och resten av oljan i en matberedare och kör till en puré. Smaka av med salt och peppar.
Täck torsken med tomatröran, Det gör inget om det blir så mycket att det rinner lite vid sidan.
Baka mitt i ugnen i 15 minuter.
Servera med lite potatispuré och något grönt