Ugnsbakad kryddtäckt lax
En snygg och nyttig rätt med mycket smak och som smakar riktigt bra. Enastående lättlagat. Servera med en sallad eller en god pressad potatis med lite creme fraiche med pressad citron i.
Detta behöver du till fyra
8 mindre bitar av laxfilé utan skinn och ben
2 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
3 salladslökar inklusive det gröna, finhackad
3 matskedar finhackad bredbladig persilja
3 matskedar finhackad basilika
3 teskedar hackad färsk Oregano
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 matskedar olivolja
2 matskedar dijonsenap
Så här gör du:
Lägg ett galler mitt i ugnen och sätt temperaturen på 225 grader.
Lägg bakpapper i botten på ett stort ugnsfast stekfat.
Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Vänd ner oljan.
Pensla laxen med senap på ovansidan och salta och peppra laxen. Täck laxen med kryddblandningen och ställ en stekfatet i ugnen och baka ca 9 minuter.