Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnsbakad marinerad kyckling

Lättlagad och smakrik kyckling som passar både till vardag och fest.
Detta behöver du till fyra:
marinaden:
1 dl japansk soja
2 pressade vitlöksklyftor
3 matskedar balsam vinäger
saften av en lime
2 matskedar passerade tomater
4 droppar tabasco
2 matskedar sesamolja
1 matsked majsmjöl
1/2 tesked salt

4 kycklingbröstfiléer
salt och peppar
olivolja att steka i
sesamfrön till serveringen
tunt skivad salladslök till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en kastrull. Koka upp så att marinaden tjocknar något.
Hetta upp oljan i en stekpanna så att det blir riktigt varmt.
Salta och peppra kycklingen runt om. Stek kycklingen på båda sidor hastigt så att den får färg. Ta därefter kycklingen ur stekpannan och lägg i ett ugnsfast fat.
Pensla kycklingen runt om med marinaden och stoppa kycklingen i ugnen. Efter tio minuter tar du ut kycklingen och penslar den runt om igen. Stoppa tillbaka i ugnen och baka ytterligare 15 minuter.
Servera kycklingen. Har du marinad kvar häller du den på kycklingen. Dekorera med sesamfrön och salladslök.
Servera med en grön sallad.