Skriv ut recept Skriv ut recept

Snyggt och gott. Bra rätt att bjuda på. Servera med en god potatis, pasta eller bara en grön sallad.
Detta behöver du som fyra:
4 portionsbitar torskfilé
2 dl ströbröd
2 ägg
salt och peppar efter smak
2 matskedar smör
saften från 1/2 citron
1 kvist färsk timjan
Smörsåsen:
2 dl vitt vin
2 matskedar fiskfond
2 kvistar färsk timjan
1 gul lök, skivad lövtunnt
2 pressade vitlöksklyftor
2 matskedar vispgrädde
saften från 1/2 citron
2 matskedar kallt smör
1 dl finhackad gräslök
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman äggen i en djup tallrik. Lägg ströbrödet i en annan djup tallrik.
Salta och peppra fisken runt om.
Hetta upp smöret i en stekpanna.
Vänd fiskfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödet.
Stek först ena sidan och när den fått färg vänd och stek den andra. Andra gången pressar du citronsaften över fisken. Fördela timjan över fisken. Ställ in fisken i ugnen i ca fem minuter så att den blir genomstekt. Häll över smörsåsen innan serveringen.
Smörsåsen:
Lägg vin, timjan, fond, lök och vitlök och koka upp. Låt blandningen reducera till dess att den är riktigt trögflytande.Häll i grädden, koka upp och sila därefter. Lägg i citronen och låt sjuda 5-10 minuter. Lägg i smöret i små klickar och låt det smälta. Lägg i gräslöken allra sist. Smaka av med salt och peppar och servera.