Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad och trevlig rätt som du enkelt kan göra till många fler om det är stort kalas.
Detta behöver du till fyra:
1 kg torskfilé utan skinn och ben
2 dl creme fraiche
3 vitlöksklyftor, pressade
3 msk rivet citronskal
2 msk finhackad persilja
1 msk pressad citron
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl ströbröd
2 msk smält smör
1/2 dl riven Västerbottensost
4 dl spenat
5o g smör
salt till spenaten
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman creme fraiche,vitlök, citronskal, persilja, pressad citron, salt och peppar.
Lägg torskfilén på ett bakpapper på en plåt.
Strö över creme fraiche blandningen.
Blanda samman ströbröd med smält smör och ost. Strö brödblandningen över torsken.
Sätt plåten mitt i ugnen och baka i 15 minuter.
Smält smöret i en kastrull. Vänd spenaten i smöret ett par minuter. Salta på spenaten.
Lägg en sked av spenaten och placera en portion av torsken ovanpå. Servera. Vill du ha en sås så blandar du lite pressad citron med creme fraiche och lite citronskal.