Ugnsbakade räkor
Lättlagad och trevlig rätt som fungerar utmärkt som både förrätt och huvudrätt.
Detta behöver du till fyra
2 matskedar olivolja
2 jalapenos, utan frön och finhackade
1 medelstor gul lök, skalad och finhackad
3 vitlöksklyftor, skalade och skurna i tunna skivor
1/2 kg sparrispotatis (går med annan smakrik potatis), grovt hackad
salt
1 dl torrt vitt vin med två teskedar koncentrerad skaldjursfond
1/2 kg nyskalade räkor
2 dl mozzarella, hackad fint
1 matsked hackad färsk koriander
1 matsked lime juice
svartpeppar
Så här gör du:
Värm ugnen till 225 grader
Hetta upp oljan i en stekpanna som kan ställas i ugnen. Lägg i jalapenon och löken. Stek ca 5 minuter till dess att löken börjar få färg. Lägg i vitlöken och stek en minut till.
Reducera värmen. Lägg i potatisen och stek i tio minuter. Rör om då och då. Salta över röran
Tillsätt vinet med fonden och rör om.
Vänd ner osten och räkorna och ställ i ugnen i tio minuter.
Ta ut pannan ur ugnen. Alldeles innan serveringen vänder du ner koriandern, pressar lite limejuice över och tar några tag med pepparkvarnen.