Skriv ut recept Skriv ut recept

Varm spenat och baconsallad

Det är den alldeles perfekta brunchrätten. Tidig söndag eftermiddag och du behöver både kraften från baconen och spenatens mineraler och andra nyttigheter. Lätt som en plätt att göra och anbbt går det. Vi tycker att du dricker lite vitt eller mousserande till för att hålla flaggan i topp.
Detta behöver du:
3 hg färsk, rensad spenat som du sköljt och torkat
8 skivor bacon som du skurit i 2 1/2 cm långa bitar
1/2 dl äppelvinäger
3 matskedar olivolja
1 matsked sojasås
1 tesked socker
1/2 tesked salt
Så här gör du:
Stek bacon till det blir krispigt. Lägg bitarna på tork på hushållspapper. Låt fettet vara kvar i pannan. Sätt till vinäger, olja, soja, socker och salt. Värm upp så att det börjar sjuda. Ta av från värmen. Lägg i hälften av spenaten i pannan och vänd runt. Ta upp spenaten och låt droppa av tillbaka i styekpannan. Lägg spenaten i salladsskål. Lägg hälften av baconen på spenaten. Lägg i den andra halvan an spenaten och vänd runt den i pannan och lägg över i salladsskålen. Lägg resten av baconen på toppen. Servera varm. Drick en riktigt smakrik Champagne Mumm Cordon Rouge (nr 7543) 329.-